24 Eylül 2008 Çarşamba

Türk usulü hacker şaşırttı




Türk usulü hacker şaşırttı

İlkokul mezunu hacker'ın bilgisayarında çeşitli firmalara ait 18 ayrı internet hesap şifresi çıktı. Kendisini eğiten hacker ve çetesi yakalanarak tutuklandı....



Bursa Bilişim Suçları Polisi, bir şirketin banka hesabının internet şifresini kıran bir kişi, hesaptan 2 bin 600 YTL para çekti. Hesabındaki azalmayı tespit eden şirket, banka hesabını bloke ettirdi. Polis, şirketin internet şifresini kırarak hesabından para aktaran hacker'ı belirledi.
Adının Bülent G. (31) olduğu belirlenen hacker gözaltına alındı.


Kendi kendini eğitti
Hacker Bülent G. ile birlikte para çekmekte yardımcı olan 4 kişi gözaltına alındı. Hacker'ın bilgisayarında çeşitli firmalara ait 18 ayrı internet hesap şifresi ele geçirildi. Suçunu itiraf eden G.'nin, ilkokul mezunu olduğu, mobilyacılık yaptığı sırada bilgisayara ilgi duyarak hacker olduğu öğrenildi.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
buda ayrı bi haber


FBI ve İnterpol'ü de peşinden koştururken yakalanan hacker Çağatay Evyapan'ın 8 yıl önce İzmir'de yakalandığı ortaya çıktı. Evyapan 9 ayrı mahkeme tarafından yargılandı.

***

Türk hacker, 'Güven Bankeri'

FBI tarafından dünyanın en tehlikeli 4 hackerından biri ilan edilen ve Interpol tarafından aranan "ChaO" lakaplı Türk Hacker Çağatay Evyapan, önceki gün Türk polisi tarafından İstanbul'daki lüks villasında yakalanmıştı. Sahte kredi kartı ve çeşitli bankalara ait sahte ATM imal eden Evyapan'ın, 8 yıl önce ilk olarak İzmir'de yakalandığı ve 9 ayrı ağır ceza mahkemesinde yargılandığı ortaya çıktı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Sahte kredi kartlarıyla dolandırıcılık yaptığını itiraf eden dünyaca ünlü hacker Çağatay Evyapan, sahte kredi kartlarının üzerine gerçekte var olmayan "Banker Trust" (Güven Bankeri) ismini yazarak istediği gibi alışveriş yaptığı ortaya çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder