27 Ocak 2008 Pazar

Googlein Az Bilinen Ozelliği

Google'ın Az Bilinen ÖzelliğiZararlı içeren binlerce site Google arama motorunun az bilinen bir özelliği ile saptanabiliyor.Websense firması Google'nın ikili arama yeteneğinden yararlanarak; Goggle arama motorunu kullanan zararlıları tespit edebilen yeni bir yazılım üretti.

Google arama motoru daha çok Web sayfaları veya ofis dökümanlarını aramak için kullanılıyor ancak google aynı zamanda okunamayan yanlızca windows tarafından çalışıtırılabilen executable(yani exe.) dosyaları aramak için de kullanılabiliyor. İşte tam olarak da Websense'in yararlandığı özellik de bu.
Websense bu aramada kullanılan google kodlarını seçilmiş güvenlik araştırmacılarıyla paylaşmayı istiyor.Elbette ürettikleri programın genel bi satışı olmayacak nedeni ise tahmin ettiğiniz gibi kötü amaçlı insanların eline geçme korkusu.Daha önceleri virüs ve spyları yanlızca saldırı yapanlardan satın alabilen güvenlik uzmanları bu program sayesinde kendileri de artık bu zararlıları kolaylıkla bulabilecekler.

İşin en ilginç olan kısmı ise Google'ın bu özelliği kesinlikle güvenlik için geliştirmemesi.Google yanlızca dosya arama servisi olmak istiyor.Bu iddaanın kaynağını ise; Google'ın, bu kadar çok zararlı listelenmesine rağmen onlardan hiçbirine dokunmaması oluşturuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder